Mer om mig

Vägen genom livet

Föddes 1943 i Sofia församling i Stockholm som dotter till Elsa - ensamstående pälssömmerska. Konsten - som måleri och musik - kom ganska brutalt in i mitt liv vid 6 års ålder då mamma träffade en violinist och konstnär - Marino från Söderhamn.
Det som i vanliga familjer skulle ha varit ett avskilt sovrum blev till en terpentinluktande målarateljé och varje vecka "tvingades" jag att gå på konserter och dra runt på konstutställningar.
Målet var att jag skulle utbildas till konsertpianist, men därav blev intet. Min mamma brann politiskt för ett rättvisare samhälle och jag fångades redan som 14-åring av politiken.
Större delen av mitt liv har jag varit politiker i Vänsterpartiet - dels i Riksdagen under 15 år, men jag har också varit verksam kommunalt och folkrörelseaktivt.
Måleriet och dansen har i hela mitt liv funnits som nödvändiga och vitala ingredienser. Varje vecka har jag stått vid den klassiska dansstången och tänjt mina muskler. Måleriet har jag utövat under timmar av få ledigheter.
Jag slutade i Riksdagen för att kunna ägna mig åt skrivande och måleri. Min nuvarande yrkestitel är frilansfotojournalist. Helt nyligen tog jag också magisterexamen i konstvetenskap. Som resejournalist började jag 1996 att fotografera pĺ en kamelvandring i Rajakastan i Indien. Numera är jag anknuten som fotograf till
Pressens Bild / Scanpix.